Dedecker opent wel degelijk terrassen op 1 mei, maar doet dat op zijn eigen manier: “Men houdt ons nu al zeven maanden aan het lijntje”

© Het Nieuwsblad

Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker kondigde eerder al aan om de terrassen in zijn gemeente al op 1 mei te laten openen door de horeca-uitbaters. Om alles volgens de regels van de kunst te doen verlopen vond de burgemeester nu een achterpoortje om de uitbaters te vrijwaren van boetes.

JRO

“De zeedijk is openbaar domein en daar doen wij wat wij willen”, legt Dedecker uit. “De gemeente geeft de horeca-uitbaters op de zeedijk een concessie voor het plaatsen van terrasmeubelen, alleen staan die terrassen nu allemaal leeg. Daarom gaan we alle concessies schorsen tot de dag dat de uitbaters opnieuw terrasmeubelen mogen plaatsen. Men houdt ons nu al zeven maanden aan het lijntje, het moet maar eens gedaan zijn.”

Vrijdagmorgen, nog voor het Overlegcomité samenkwam om de heropening van de terrassen op 8 mei te bespreken, pleegde Dedecker overleg met de veertig horeca-uitbaters van de zeedijk. “Die waren unaniem akkoord”, klinkt het. “Het gaat er niet om de horeca-uitbaters rijk te maken, het gaat hier om de veiligheid. Als mensen met 27 op één bank plaatsnemen om iets te consumeren van een afhaalrestaurant, dan verloopt dat niet veilig. Mensen troepen samen op relingen en overal waar maar een plaatsje te vinden is. Wij gaan dat op deze manier in goede banen leiden zodat mensen op een deftige manier hun koffie kunnen nuttigen.”

 

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten