Infoborden WO I mogen jaar langer blijven staan

Schepen Rik Verwaest en medewerkers van Visit Lier staan bij het infobord aan de Sint-Jacobskapel. © Chris Van Rompaey

Lier -

De herdenkingsborden voor de Eerste Wereldoorlog vertonen tekenen van slijtage en verval. Het Lierse schepencollege besliste om ze op te knappen, zodat ze nog minstens een jaar kunnen blijven staan.

Naar aanleiding van de viering van 100 jaar WO I plaatste de stad in 2014 zestien infoborden in Lier en Koningshooikt. De borden zoomen in op een aspect van de oorlog, gebonden aan de desbetreffende locatie. Maar na zeven jaar vertonen de borden tekenen van slijtage en verval. Er is ernstige roestvorming en verfverlies.

De kostprijs voor de vervanging van de borden bedraagt 27.500 euro. De kostprijs voor hoogwaardig herstel van de borden bedraagt 4.267 euro aan werkuren voor het afschuren. Daarbij moeten werkuren voor schilderen en kostprijs verf gerekend worden. De kostprijs voor herstel van de borden in functie van instandhouding voor één jaar bedraagt 2.378 euro. Het schepencollege besliste daarom om de borden te verwijderen, maar komt nu op die beslissing terug.

“Inwoners van en bezoekers aan Lier geven nog vaak positieve feedback op de borden. Daarom knappen we de infoborden in eigen beheer op, wat slechts 250 euro aan materiaal kost”, zegt schepen van Toerisme Rik Verwaest (N-VA).  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten