Team UAE Emirates test negatief, Pogacar en Hirschi mogen starten in Luik-Bastenaken-Luik

Foto: LaPresse

Het UAE Team Emirates van Tourwinnaar Tadej Pogacar en Marc Hirschi heeft negatieve tests afgelegd en bevestiging gekregen van de organisatie dat ze mag starten in Luik-Bastenaken-Luik zondag.

Eerder deze week had de wielerformatie verstek moeten laten gaan voor de Waalse Pijl omdat renner Diego Ulissi en ploegbaas Mauro Gianetti een positive covidtest afgelegd hadden. Daar sprak de regerende Tourwinnaar zijn frustratie over uit. “We hebben allen voor de start een negatieve test afgeleverd, maar mogen toch niet starten.”

Doordat de renners daarop in quarantaine gingen en voor zondag nog eens twee keer negatief testten, mag de ploeg nu wel aan de start komen van Luik-Bastenaken-Luik. Trek-Segafredo en Bora-Hansgrohe kropen op dezelfde manier door het oog van de naald in de aanloop naar Dwars door Vlaanderen.

Opvallend, Team UAE Emirates liet al in januari 27 renners en 32 staf-leden vaccineren. De ploeg wou voorkomen dat zijn renners zwaar ziek zouden worden door corona, wat Fernando Gaviria in februari 2020 al overkwam. Een vaccin betekent echter niet dat besmette renners andere renners in het peloton niet kunnen besmetten.

Door hc, bvc, wic
AANGERADEN