Vier vragen aan Gouden Greg: “Als ik één naam moet zeggen, is het Schachmann”

 

 ©  BELGA

Wouter van Biezen

1. Hoe zie jij deze Luik-Bastenaken-Luik? Is het spek voor de bek voor de lichte springveren of kunnen de kasseicoureurs ook meedoen voor de bloemen?

“Ik denk dat de lichte types op het einde gaan meedoen voor de overwinning. Mannen die ook in de Waalse Pijl aan zet waren en die de Ronde van het Baskenland als voorbereiding hadden. Luik is een hele zware koers met veel hoogtemeters en op het einde van de rit betaal je altijd je gewicht dubbel. Daar wordt het toch moeilijk voor mannen zoals ik om op het einde tegen die klimtypes op te boksen.”

2. Hoe sta je er zelf voor op de vooravond van je laatste voorjaarswedstrijd? Kan jij je podiumplaats van de Ronde nog eens overdoen?

“Ik denk eerlijk gezegd dat ik niet ga mee kunnen als Alaphilippe of Roglic wegspringt op de Roche aux Faucons. Daar moet ik realistisch in zijn. Ik hoop gewoon een goede koers te rijden, in gelijk welke rol. Een ontsnapping of iemand in een goede positie brengen naar Roche aux Faucons.”

“Voor de rest heb ik geen grote verwachtingen van deze wedstrijd. Ik denk dat deze finale mij net iets beter ligt dan die van vroeger, waar we nog langs Ans en de Saint-Nicolas moesten. Daar heb ik ooit een elfde plek kunnen rijden. Ik denk dat ik momenteel de conditie heb om hetzelfde te kunnen realiseren. Ik hoop stiekem op een toptienplaats, maar ik denk dat die kans heel klein is.”

“Ik heb deze week nog twee stevige trainingen gedaan en met deze wedstrijd hoop ik het goede niveau te pakken te krijgen naar aanloop van de Dauphiné, de Tour en de Olympische Spelen.”

3. Waarom plak je deze wedstrijd er nog bij aan? We dachten dat je seizoen voorbij was?

“We hebben na het wegvallen van Parijs-Roubaix al beslist dat ik nog tot Luik zou rijden om de ploeg eventueel nog te steunen. Het is spijtig dat Cosnefroy een beetje aan het sukkelen is met zijn knie, want ik denk dat hij ook wel capabel is om een mooi resultaat te rijden in Luik. Daarnaast is het een klassieker die ik heel graag rijd. Ik kom graag in deze regio, die ik als mijn broekzak ken. Dan kost het voor mij niet veel moeite om deze wedstrijd te rijden.”

4. Wie is je favoriet voor zondag? Zijn Alaphilippe en Roglic de te kloppen mannen?

“Ik denk dat vooral Roglic nog iets sterker voor de dag zal komen door het aantal kilometers. Pogacar zal ook aan de start verschijnen, dus het zal tussen die twee gaan. Maar we mogen ook Schachmann zeker niet onderschatten. Het parcours gaat hem nog net iets beter liggen dan de Amstel. Het is een heel sterke renner die de laatste jaren veel progressie maakt. Als ik echt één naam moet zeggen, dan ga ik op Schachmann gokken, omdat de anderen net iets meer favoriet zijn.”

Maximilian Schachmann (vooraan) 

Maximilian Schachmann (vooraan) ©  BELGA

LEES OOK

Nu in het nieuws