Aanloop Oscars: Trump-advocaat Rudy Giuliani “wint” op Razzies

Rudy Giuliani. ©  REUTERS

De Oscars worden pas zondagnacht uitgedeeld, maar de winnaars van de Razzies – de prijzen voor de slechtste films en acteurs van het jaar – werden zaterdag al uitgereikt.

De grote “slokop” was de Australische zangeres Sia (45), die voor haar regiedebuut Music drie Golden Raspberry Awards kreeg. Sia werd uitgeroepen tot slechtste regisseur, haar castleden Kate Hudson en Maddie Ziegler wonnen in de categorieën slechtste actrice in een hoofdrol en slechtste actrice in een bijrol.

Opvallendste laureaat dit jaar is politicus Rudy Giuliani (76). De voormalige burgemeester van New York sprong het voorbije jaar in het oog als onbuigbare advocaat van ex-president Donald Trump, maar viel ook op in de nieuwe Borat-film. Daarin werd hij gefilmd door verborgen camera’s terwijl hij zichzelf betastte tijdens een interview met een actrice die zich voordeed als minderjarige. Het levert Giuliani twee Razzies op: die voor slechtste mannelijke bijrol, en voor slechtste combinatie op het scherm. Die laatste prijs deelt hij met zijn eigen broekrits.(dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook