Vandoorne crasht, blijft wel tweede in tussenstand

Geen punten voor Stoffel Vandoorne na de tweede e-Prix in Valencia.

Geen punten voor Stoffel Vandoorne na de tweede e-Prix in Valencia. © Daimler AG

Geen derde podium op rij voor Stoffel Vandoorne. In de tweede e-Prix in Valencia werd hij door de Zwitser Sébastien Buemi in de bandenmuur geduwd, een opgave bleek onvermijdelijk. Dankzij een derde plaats op zaterdag blijft Vandoorne wel tweede in de tussenstand.

Gert Vermersch

Zich als eerste moeten kwalificeren op een opdrogende piste levert altijd een slechte gridpositie op: Stoffel Vandoorne kwam dan ook niet verder dan een 17de startplek. Door een sterke strategie leek de West-Vlaming in de race op weg naar punten, tot hij een aanval waagde op de positie van Sébastien Buemi. De Zwitser sloot echter brutaal de deur.

“Ik kon geen kant meer op en raakte de bandenmuur”, doet Vandoorne het relaas. “De wagen was te veel beschadigd om verder te kunnen racen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omdat geen enkele rijder uit de top-6 van de tussenstand punten scoorde blijft Vandoorne wel tweede in de tussenstand, op negen punten van Mercedes-teamgenoot Nyck De Vries. De zege in de tweede race in Valencia ging naar BMW-rijder Jake Dennis.

Lees ook

Nu in het nieuws