Belgen tevreden na Luik-Bastenaken-Luik: “Nu een weekje in de tuin werken”

 

 ©  BELGA

Luik-Bastenaken-Luik is ook het laatste luik van het wielervoorjaar. Voor de Belgen is La Doyenne nog steeds een onbereikbare droom, dus waren de meesten achteraf tevreden met een attente koers of een toptienplaats. “Of Julian niet goed genoeg was? Hij moet niet bij elke ontsnapping meerijden.”

Laurens Van Heuverswijn

Tiesj Benoot: “Mooi om met zevende plek af te sluiten na ziekte”

“Eigenlijk ben ik hier wel tevreden mee, ja”, zei Tiesj Benoot over zijn zevende plaats in Luik-Bastenaken-Luik. “Het is mooi om met een goed gevoel het voorjaar te kunnen afsluiten na ziek te worden na Parijs-Nice. Ik werd elke week beter en vandaag was mijn beste dag sinds Parijs-Nice, dus het is goed om op die manier een rustperiode in te gaan. Uiteindelijk kwamen we nog bijna terug bij de kopgroep, want ik zag ze op de laatste rechte lijn rijden. Ik had me nog kunnen losrukken samen met Bauke Mollema en Marc Hirschi.”

“Het was een beetje pokeren. Op de Roche aux Faucons ontplofte ik op 200, 300 meter van het einde. Ik dacht even dat ik er mee over ging gaan, maar dat lukte net niet”, legt Benoot uit. “Zevende is ook niet de uitslag waarvoor ik train, maar als ik zie tussen welke namen ik sta, zit ik wel op mijn plaats. Nu ga ik een weekje niet fietsen en in de tuin werken. Daarna ga ik drie weken naar de Sierra Nevada met de ploeg. Pogacar klopt Alaphilippe in de sprint? Ja, dat is revanche voor vorig jaar zeker (lacht).”

Mauri Vansevenant eerlijk na attente koers: “Na La Roche-aux-Faucons was het op”

“Ik had een goed gevoel vandaag. Ik mag zeker niet klagen. Het was de bedoeling om Julian zo goed mogelijk in stelling te brengen voor La Roche-aux-Faucons. We hadden een sterke ploeg in de breedte vandaag. Pieter Serry heeft 200 kilometer lang op kop gereden, dat was erg sterk. Na de aanval van Carapaz was ik aan het twijfelen wat te doen, omdat Alaphilippe in het groepje achteraan zat. Dat was niet de bedoeling, al was het wel gepland om bij elke gevaarlijke ontsnapping een mannetje mee te hebben. Ik had ook geen overzicht meer van de koers. Ik kon niet zomaar meerijden in die kopgroep om Carapaz terug te halen. Uiteindelijk kwam alles weer goed, want achter mij hadden we nog steeds een aantal knechten voor Julian. Julian was goed genoeg, hij hoefde niet mee te gaan in die ontsnappingen om zo krachten te sparen. Het was aan ons om alles te controleren.”

Er volgt nu een periode van rust voor Vansevenant. “Ik heb al een pak wedstrijden achter de rug waarin ik steeds voluit ging. Ik voelde op het einde, vanaf de Roche, dat alles op was voor mij. Na de rust weet ik nog niet veel over mijn programma, behalve de Ronde van Zwitserland en het Belgisch kampioenschap. Ik kan terugkijken op een uitstekende progessie in vergelijking met vorig jaar. En ik heb me geamuseerd, da’s het belangrijkste. Ik heb vorig jaar ook deze race gereden, maar gelukkig waren de weersomstandigheden goed. Opnieuw een zware koers, maar we kunnen tevreden terugkijken. Of ik hier kan winnen? Da’s moeilijk om te zeggen, maar een mooie ereplaats moet mogelijk zijn. Of het naar meer smaakt? Tuurlijk, maar ik zat hier sowieso nog wel vaker terugkeren. Hopelijk wordt het vanaf volgende week warmer, dan kan ik weer in de tuin werken met mijn groenten.”

Quinten Hermans voelde zich niet goed genoeg

“Ik werd door Roy Jans goed naar voren gebracht bij La Roche-aux-Faucons”, opende de veldrijder/wegrenner. “Maar toen trokken de toppers door en zakten de kilometers in mijn benen. Dit is zeker een loodzware klassieker. Ik heb zeven uur op de fiets gezeten vandaag. Dat is een loodzware dag en alles gaat wegen. Daarom is de scherpte weg op het einde. Ik zat op de juiste momenten mee, maar ik was niet goed genoeg om te kunnen volgen op het cruciale punt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten