Na monstervlucht en zware krampen tijdens Luik-Bastenaken-Luik trakteert Loïc Vliegen zich op “het beste moment van het jaar”

 

Loïc Vliegen reed zondag meer dan 200 kilometer in de aanval tijdens Luik-Bastenaken-Luik. En dan: krampen voor de renner van Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux. Gelukkig kon Vliegen zich nadien wel trakteren op… friet.

Vincent Van Genechten

De 27-jarige Vliegen voelde zich naar eigen zeggend “de sterkste” renner in de ontsnapping. Toen het peloton na een vlucht van 230 kilometer wel heel dicht naderde, reed hij alleen weg. Maar op een oplopend stuk ging het licht plots uit. De benen liepen vol en Vliegen kreeg zware krampen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Toen had ik het niet gemakkelijk”, lachte Vliegen na afloop. “Het was een heel zware koers en ik heb bijna de hele tijd op kop gereden, terwijl mijn vorm niet echt top is. Ik wilde vandaag echter iets doen, voor mijn publiek (hij is afkomstig van Luik, red.). Het was een prachtige dag voor mij, met een heel mooie koers. Volgend jaar kom ik met een ander doel naar hier. Die krampen? Ik voelde ze wel aankomen, ja. Maar na twee minuten waren ze alweer weg, nadat ik er wat op geduwd had. Ik heb daarna Quinten Hermans nog geholpen, daarna zat mijn dag erop.”

Vliegen kwam uiteindelijk als 92ste over de streep, op 6’17” van winnaar Tadej Pogacar. Op Instagram bedankte hij nogmaals de supporters langs de weg en pakte hij uit met “het beste moment van het jaar”, een bord friet met een viandel en mayonaise. Verdiend, Loïc!

 

 ©  Instagram

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten