Zoektocht naar lichaam Estelle Mouzin in Franse Ardennen, vermoord door Fourniret

De zoektocht naar het lichaam van Estelle Mouzin, die in 2003 op negenjarige leeftijd verdween, is maandagochtend hervat in Issancourt-et-Rumel in de Franse Ardennen. Daarbij was Monique Olivier aanwezig, de ex-vrouw van seriemoordenaar Michel Fourniret die de moord op het meisje heeft bekend.

Bron: BELGA

Begin april gaf Olivier voor het eerst toe een rol te hebben gespeeld bij de ontvoering van Estelle Mouzin. Zij werd achttien jaar geleden ontvoerd op weg naar school in Guermantes in Seine-et-Marne. De seriemoordenaar bekende zelf in maart 2020 verantwoordelijk te zijn voor de verdwijning. Hij werd toen aangeklaagd voor ontvoering en opsluiting met de dood als gevolg.

 ©  AFP

De nieuwe opzoekingen worden echter bemoeilijkt door het wankele geheugen en de zwakke gezondheid van Fourniret. De 78-jarige ligt sinds november in het ziekenhuis. De opgravingen zijn “gebaseerd op de verklaringen van de beschuldigden, die hun werk van perversie voortzetten door vrijwillig of wegens hun gezondheid valse informatie te geven”, zei de vader van Estelle Mouzin op 18 april in de krant Journal du Dimanche.

Michel Fourniret, bijgenaamd het “monster van de Ardennen”, kreeg in 2008 levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating voor de moord op zeven meisjes en vrouwen in Frankrijk en in België. Monique Olivier kreeg als medeplichtige eveneens levenslang.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten