Bundesliga-club Augsburg ontslaat Heiko Herrlich en haalt Markus Weinzierl terug

 

 ©  AFP

FC Augsburg heeft coach Heiko Herrlich (49) ontslagen en met Markus Weinzierl (46) al een opvolger aangeduid. Dat meldt het nummer 13 in de Bundesliga maandag.

Bron: BELGA

Weinzierl moet Augsburg behoeden voor degradatie. Vrijdag ging het met 2-3 onderuit tegen het Keulen van Sebastiaan Bornauw, 16e in de stand. Die plaats komt op het einde van het seizoen neer op een play-off voor het behoud en Augsburg is daar met nog drie speeldagen voor de boeg slechts vier punten van verwijderd. Hertha Berlijn is voorlaatste met zeven punten minder dan Augsburg, maar het team uit de Duitse hoofdstad heeft na een corona-uitbraak wel drie wedstrijden minder gespeeld. De voorlaatste en de laatste in de Bundesliga degraderen rechtstreeks.

Van 2012 tot 2016 stond Weinzierl al aan het hoofd van Augsburg. In het seizoen 2015-16 trad de ploeg onder zijn leiding aan in de Europa League. Na zijn periode bij Augsburg kende Weinzierl weinig succesvolle passages bij Schalke 04 (2016-17) en Stuttgart (2018-19). Hij ondertekende een contract tot 30 juni 2022.

Herrlich, die na 1 op 12 moet beschikken, coachte Augsburg sinds maart 2020. Vorig seizoen wist hij het team met een 15e plaats nipt in de Bundesliga te houden.

LEES OOK

Nu in het nieuws