Opnames van W817-film ‘8eraf!’ eindelijk van start

Ze zien ongetwijfeld iets bizars, Machteld Timmermans, Britt Van Der Borght, Govert Deploige en Danny Timmermans. Twee koppels in het echte leven.

Na een jaar corona-uitstel zijn maandag de opnamen van de Vlaamse film 8eraf! van start gegaan. 8eraf! pikt aan bij de populaire jongerenreeks W817 en kon worden gedraaid dankzij de steun van 50.000 fans.

Eerst even voor het oudere publiek dat mogelijk niet helemaal mee is met de curieuze titels uit de inleiding: W817 lees je simpelweg als ‘Wacht eens even’, terwijl 8eraf! evenveel betekent als ‘Achteraf!’ Dat laatste zegt meteen alles over de film die in het verlengde ligt van W817, de komische jongerenreeks die van 1999 tot 2003 op Ketnet liep, maar tot op vandaag nog altijd wordt herhaald. In de film keren de figuren uit tv-reeks terug, maar ze zijn ondertussen 20 jaar ouder.

Opnames van W817-film ‘8eraf!’ eindelijk van start
20 jaar ouder, maar ook 20 jaar wijzer? Zoë (Britt Van Der Borght) arriveert alvast in stijl in 8eraf! Foto: Eyeworks

De serie speelde in een studentenhuis waar verschillende jongeren samen wonen, maar twintig jaar later hebben ze hun studies allang afgerond en zijn ze elkaar uit het oog verloren. Tot een van hen, de eeuwig eigenzinnige Carlo (Jenne Decleir), het initiatief neemt voor een bijzondere reünie die tot een geanimeerd weekendje leidt. De jongeren van toen stellen vast dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig is veranderd is. Dat laatste is trouwens zo voor de cast, want in de hoofdrollen keren Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) terug. Alleen Akke, het personage van Aron Wade met de typerende lach, lijkt in geen velden of wegen te bekennen. Maar voor de fans ongerust worden: hij speelt wel degelijk mee.

Een leuk weetje, trouwens: in het echte leven zijn acteurs Danny Timmermans en Machteld Timmermans een koppel, net als Britt Van Der Borght en Govert Delploige. Dat 8eraf! er kon komen is mee te danken aan de steun van 50.000 fans die vooraf al een ticket kochten. In het latere najaar zullen die fans alvast hun toegangskaartje kunnen verzilveren in de tegen dan heropende bioscopen.

LEES OOK. W817-film wordt een jaar uitgesteld wegens coronamaatregelen

Opnames van W817-film ‘8eraf!’ eindelijk van start
Carlo (Jenne Decleir) is de katalysator van het hele verhaal.
Door Jo De Ruyck
AANGERADEN