Fietsautomaat verkoopt op zijn eentje achthonderd fietsbanden, -lichten en -sloten

Foto: fvv

Gent -

Vorig jaar zijn in Gent net geen achthonderd binnenbanden, fietssloten en fietslichten verkocht via een automaat in de binnenstad. Toch wil de Stad Gent zeker niet concurreren met lokale fietsverkopers.

153 binnenbanden, 452 achterlichten, 141 lichtsetjes met een voor- en achterlicht en 48 fietssloten. Voor wie zich afvraagt of er ooit iemand iet koopt uit de fietsautomaat onder de Sint-Michielshelling: ja dus. De verkoop van 2020 is niet mis: net geen 800 producten werden uit die ene automaat gehaald.

Er is vorig jaar een tweede automaat geïnstalleerd, in de fietsenstalling onder de Krook. Die automaat was eigenlijk bestemd voor de fietsenstalling van Gent-Sint-Pieters, maar omdat de gesprekken met de NMBS om elektriciteit te voorzien te lang aansleepten, is de automaat aan de Krook geïnstalleerd.

Dat gaf bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) maandag aan in de gemeenteraad, na een vraag van Stijn De Roo (CD&V). Zijn de automaten geen concurrentie voor de Gentse fietsverkopers? “Dat willen we absoluut niet”, zegt Watteeuw. Toch zijn er plannen om nog één of twee automaten bij te zetten.

“Het is niet de bedoeling een uitgebreid netwerk te installeren. De automaten zijn voor hoogdringende aankopen buiten de openingsuren van de Gentse fietshandelaars”, aldus Watteeuw.

Fietsautomaat verkoopt op zijn eentje achthonderd fietsbanden, -lichten en -sloten
Foto: Stad Gent
Door Bert Staes
AANGERADEN