20-jarige Ilan Van Wilder verrast in Romandië met knappe twaalfde plaats: “Zulke prologen liggen me normaal niet”

 

 ©  EPA-EFE

De 20-jarige Ilan Van Wilder heeft zijn start in de Ronde van Romandië niet gemist. De jonge Belg van Team DSM sloot zijn proloog in hoog gezelschap af op een knappe twaalfde plaats.

LEES OOK. Rohan Dennis wint proloog in Ronde van Romandië, INEOS Grenadiers palmt volledig podium in

Hij stond er zelf ook een beetje van verbaasd, gaf de Vlaams-Brabander toe. “Omdat zo’n korte prologen doorgaans mijn ding niet zijn. Dit resultaat is dan ook beter dan verwacht.”

En of! Wereldkampioen Filippo Ganna deed nauwelijks een seconde beter dan Van Wilder, Europees kampioen Stefan Küng moest een seconde toegeven op onze landgenoot. Op de dominantie van Team Ineos stond geen maat maar een plaats in de top vijf was niet eens zo gek ver weg. “Opnieuw, ik kan het niet verklaren”, aldus de jonge Belg. “Ik heb er wel voor gezorgd dat ik mijn tijdrit goed indeelde. Dat betekende dat ik snel wilde vertrekken maar tegelijk wilde ik aan de voet van de slotklim nog enkele procentjes overhouden om in de laatste kilometer nog voluit te kunnen gaan. Dat is me schijnbaar goed gelukt.”

Zijn uitstekend resultaat opent ook perspectieven voor de komende dagen. Maar van druk is zeker geen sprake. “Uiteraard geeft dit resultaat vertrouwen en het gevoel zit goed.  (gvdl)

LEES OOK

Nu in het nieuws