Marijn Devalck klimt als Balthasar Boma Vlaamse podia op: “Mét hier en daar een knipoog naar de Pussycat”

Marijn Devalck, omringd door zijn muzikanten. Vlnr. Chris De Brakeleer  drums, Eric De Wolf bas, Dirk Van Der Linden keyboard en Gabriël Van Wijmeersch gitaar. 

Marijn Devalck, omringd door zijn muzikanten. Vlnr. Chris De Brakeleer drums, Eric De Wolf bas, Dirk Van Der Linden keyboard en Gabriël Van Wijmeersch gitaar. ©  Monica Monté (Studio Monté )

Het liedje van FC De Kampioenen mag dan uit zijn, acteur en zanger Marijn Devalck laat zijn personage Balthasar Boma nog niet los. Hij bereidt momenteel Boma & De slagerparade voor, waarmee hij als zijn populaire alter ego de Vlaamse podia op wil zodra dat coronagewijs weer kan.

Balthasar Boma, “PDG van de Boma Vleesindustrie NV”, zou zichzelf niet zijn als hij niet op het podium zou verschijnen met zijn bekende spraakgebrek. De schlagerparade waaraan de pas zeventig geworden Marijn Devalck nu werkt, zal dan ook Slagerparade heten. “Zoals Boma het zou uitspreken, maar dat wil daarom niet zeggen dat ik het schlagergenre belachelijk wil maken. Wel integendeel. In mijn programma voor jong en oud zal ik bekend werk van bijvoorbeeld Will Tura, Willy Sommers, Gers Pardoel, André Hazes en natuurlijk mijn fiston Niels Destadsbader zingen, maar met veel respect”, aldus Devalck. “Ik heb ondertussen het repertoire van de show samengesteld en ben de arrangementen aan het schrijven. Ik ga geen compleet nieuwe versies van hun populaire nummers maken, wel herkenbare covers die ik samen met mijn vierkoppige muzikantencombo live breng.”

Boma gaat de ‘slagertoer’ op. 

Boma gaat de ‘slagertoer’ op. ©  Monica Monté (Studio Monté )

Boma & De slagerparade doet op het eerste gezicht denken aan Boma on the rocks, het eerdere muzikale programma van Devalck waarin hij als Balthasar Boma optrad. De schlagerparade wordt evenwel een heel nieuw concept, aangezien hij in Boma on the rocks vooral rock and roll, Vlaamse volksliederen en Franse chansons bracht. “De focus ligt nu op de schlager. Dat is een genre waar ik eigenlijk weinig affiniteit mee heb, maar door in het personage van Boma te duiken kan het weer wel.”

De figuur van Boma zal overigens voor een stuk de teneur van de anderhalf uur durende voorstelling bepalen. “De bindteksten tussen de liedjes breng ik als de worstenfabrikant, ín zijn aparte taaltje en mét hier en daar een knipoog naar de Pussycat. Kortom, dit moet een feest worden met humor en vooral muziek die uitnodigt tot dansen en meezingen.”

Wanneer Boma & De slagerparade op de Vlaamse podia verschijnt, blijft voorlopig nog afwachten. “In functie van eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen. Laten we hopen dat we het Covid 19-virus snel de baas worden. Dan staan we er deze zomer.” (jdr, bpr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook