Koningin Mathilde bezoekt tentoonstelling over Merovingers in Museum van Mariemont

 

 ©  BELGA

Koningin Mathilde heeft dinsdagnamiddag een bezoek gebracht aan het Koninklijk Museum van Mariemont in het Henegouwse Morlanwelz, in de buurt van La Louvière, voor de tentoonstelling ‘De wereld van Clovis. Merovingische reiswegen’. De koningin wou zo een hart onder de riem steken van de cultuursector.

Bron: BELGA

De tentoonstelling, een initiatief van het Museum van Mariemont en het Waals Erfgoedagentschap, biedt een nieuwe kijk op de Merovingische periode, waarin de Europese samenleving van de Hoge Middeleeuwen vorm kreeg. Bezoekers kunnen er de uitwisselingen en handel, culturele invloeden en religieuze praktijken uit de periode van 450 tot 750 na Christus ontdekken.

Er zijn talrijke archeologische objecten te zien, uit diverse locaties in België en Europa. Ze getuigen van de kennis van de Merovingers, van hun samenleving en hun cultuur, met juwelen, wapens, munten, gereedschap en objecten uit het alledaagse en religieuze leven. De Merovingers gaven daarbij ook blijk van innovatie, door elementen uit het verleden te verrijken. Het koninkrijk van de Merovingers, vooral die van koningen Childerik en Clovis, was een periode van contrasten, waarbij twee universa samensmolten, die van de Romeinse periode en het Karolingische tijdperk.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen tot 13 juni 2021.

LEES OOK

Nu in het nieuws