Belg van 58 sterft in India aan corona

Een Belg van 58 jaar oud is zondag in India overleden aan corona. Dat meldt de Indiase pers. Het gaat om Geert V. De man verbleef sinds eind februari – net voor het land in een nieuwe, dodelijke coronagolf verzeilde – in een hotel in de stad Visakhapatnam. Hij was daar gecontracteerd op vraag van een plaatselijke firma voor de installatie van een nieuwe machine.

Halfweg deze maand werd in een ziekenhuis covid bij hem vastgesteld. Sindsdien zat hij in quarantaine in zijn hotel. Toen zijn vrouw hem zondag belde, kreeg ze geen gehoor. Ongerust belde ze daarop naar het hotelpersoneel. Dat vond de man buiten bewustzijn op zijn kamer. De hulpdiensten werden nog gebeld, maar die konden alleen de dood vaststellen. Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van Geert V., maar wil niet ingaan op de doodsoorzaak.

LEES OOK. Belgen in India getuigen over grootste coronadrama ter wereld: “Ik zie voor het eerst Indiërs die panikeren” (+)

De lokale politie laat nog weten dat de man wellicht overleden is aan complicaties door corona en dat er een lijkschouwing zal plaatsvinden.

Door cds
AANGERADEN