Paul Couter (72) is niet meer, Arno verliest zijn zielsbroeder

 

 ©  David Van Hecke

Gent/Oostende -

Dinsdagavond is op de palliatieve dienst van het Gentse AZ Sint-Lucas muzikant Paul Couter (72) overleden.

Geert Neyt

Terwijl op Canvas de tweede aflevering van “Charlatan” werd uitgezonden, dat door Arno “mijn testament” is genoemd, ging in een Gents ziekenhuis zijn oudste buddy in alle stilte heen.

LEES OOK. De ‘C’ in TC Matic brengt nieuwe plaat uit vanop palliatieve zorg: “Arno en ik zijn broers”

Tim De Graeve, producer van Paul Couters ultieme plaat “Domisoldo” en vriend tot in zijn laatste dagen, bevestigde ons het overlijden. “Ik stond ervan versteld hoe geliefd Paul was bij muzikanten in de Gentse sien en hoe velen hij heeft beïnvloed”, zegt Tim. “We zullen hem allemaal missen.”

Paul Couter stond samen met mede-Oostendenaar Arno Hintjens aan de wieg van een belangrijk hoofdstuk in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Samen richtten zij in de jaren zeventig het duo Tjens Couter op, waaruit later het legendarische TC Matic zou groeien, een van de succesvolste en invloedrijkste Belgische rockgroepen.

“Paul hield echter niet van de spotlights en voelde zich altijd beter op een klein podium voor een klein publiek”, zegt Tim De Graeve.

Arno en Paul, zielsbroeders  

Arno en Paul, zielsbroeders  ©  Koen Bauters

Palliatieve

“In de laatste maanden van zijn leven slaagde Paul Couter er in zijn laatste wens te verwezenlijken”, aldus Tim De Graeve.” De voltooiing van het drieluik ‘A Yellow Tape Trilogie’ waar hij in 2015 aan begon en dat gerust mag omschreven worden als zijn muzikale mémoires. De triptiek is een zuivere culminatie van Pauls jarenlange ervaringen en omzwervingen. Het derde en laatste deel ‘Domisoldo’ kwam nog geen maand geleden (op 9 april 2021) uit op LP en kreeg lovende recensies in Humo en De Morgen.”

Paul Couter leed aan kanker en bracht de laatste tijd door op de palliatieve dienst van het AZ Sint-Lucas, waar wij hem enkele weken geleden nog konden interviewen.

Nu in het nieuws