Sony laat recordwinst optekenen

 ©  AFP

Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft het afgelopen gebroken boekjaar een recordwinst van 1,17 biljoen yen (circa 9 miljard euro) laten noteren. Het bedrijf dankt die goede resultaten aan de verkoop van de nieuwe spelconsole PlayStation 5 en de toegenomen verkoop in de muziektak.

jvhBron: BELGA

De omzet van Sony Group nam afgelopen boekjaar met 9 procent toe tot 9 biljoen yen (68,5 miljard euro). Het bedrijf profiteerde van een hogere verkoop bij de videoconsoles en -spelletjes als gevolg van de coronabeperkingen. Van de PlayStation 5, die in november op de markt kwam, werden in het vierde kwartaal 3,3 miljoen stuks verkocht. Daarmee werden de klappen die de filmtak kreeg (-40 procent op jaarbasis) meer dan uitgevlakt.

In het afgelopen kwartaal zag het Japanse elektronicaconcern zijn nettowinst verzevenvoudigen tot 107 miljard yen. De omzet nam in dezelfde periode toe met 27 procent tot 2,2 biljoen yen (17 miljard euro).

Voor het lopende boekjaar, dat op 1 april van start ging, verwacht het Japanse bedrijf een nettowinst van 660 miljard yen en een omzetstijging tot 9,7 biljoen yen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten