Tien automobilisten op de bon omdat ze fietser inhalen in fietsstraat in Gent

In Coupure Links is het wegdek donkerrood geschilderd om aan te duiden dat het een fietsstraat is. Foto: fvv

Gent -

Patrouilles van de lokale politie hebben dinsdag controles uitgevoerd in officiële fietsstraten in Gent. Daar mag een auto een fiets niet inhalen. Tien bestuurders vlogen op de bon.

Het staat zwart op wit in de verkeerswet: in een officiële fietsstraat mag een automobilist een fietser niet inhalen. In Gent doet de politie regelmatig controles om dat te laten naleven.

Dinsdag werden zo in drie fietsstraten patrouilles opgesteld: de Trekweg in Mariakerke, Coupure Links en de Willemotlaan. Tien bestuurders werden beboet omdat agenten zagen dat ze toch een fietser inhaalden. Daar staan boetes van 58 euro op.

LEES OOK. Al 1.500 keer boete van 58 euro bovengehaald in Gentse fiets- en voetgangersstraten

Dezelfde dag kregen overigens ook tien fietsers een bekeuring. Op de as Begijnhoflaan – Noordstraat – Brugsepoortstraat werden ze betrapt op door het rood rijden. Ook een bromfietser en een autobestuurder vlogen daarom op de bon.

Ook aan de Kortrijksepoortstraat kregen acht fietsers een boete voor door het rood rijden, net zoals vier bromfietsers en een automobilist. Die overtredingen zijn veel zwaarder en worden beboet met 174 euro, ongeacht welk vervoersmiddel.

Door Bert Staes
AANGERADEN