Jessica Alba gaat naar de beurs met haar ecologisch bedrijf Honest

 ©  Isopix

De Amerikaanse actrice Jessica Alba brengt haar beautybedrijf The Honest Company, de naam waaronder ze ecologische baby- en schoonheidsproducten verkoopt, naar de beurs. De waarde van het merk kan op bijna 1,5 miljard dollar worden geschat.

Hanne Vandenweghe

Jessica Alba, bekend van haar rollen in de films zoals Fantastic four en Sin city, richtte in 2012 Honest op. Dat deed ze nadat dochter Honor stukjes luier inslikte. Ze was bezorgd dat haar kind plastic binnenkreeg en ontwikkelde zelf een gamma ecologische baby- en schoonheidsproducten. Alle producten die je vandaag online kunt kopen, zijn naar eigen zeggen gemaakt van “schone ingrediënten” en worden geadverteerd als “betere alternatieven voor synthetische chemicaliën”.

Die visie en aanpak hebben haar de voorbije jaren geen windeieren gelegd. Het bedrijf groeit en vooral tijdens de coronacrisis gingen de verkoopcijfers de hoogte in. Het jaar 2020 was goed voor een omzet van 300 miljoen dollar, een stijging van maar liefst 28 procent in vergelijking met 2019.

The Honest Company is van plan om ergens volgende week te beginnen met handelen op de Nasdaq Stock Market onder de naam HNST. Het bedrijf is van plan om meer dan 6,4 miljoen aandelen aan te bieden aan een prijs tussen 14 en 17 dollar per aandeel. Zo zou het 109 miljoen kunnen inzamelen, waardoor het bedrijf op een waarde van meer dan 1,5 miljard zou worden geschat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners