Peter Sagan wint meteen na drie weken zonder competitie: “Dit doet deugd na mijn moeilijke start van het seizoen”

 

 ©  EPA-EFE

Met de eerste rit in lijn tussen Aigle en Martigny kregen de spurters in de Ronde van Romandië hun enige kans. En Peter Sagan greep ze. Elf jaar nadat hij als neoprof zijn eerste en enige zege in de Ronde van Romandië boekte, voegde hij er in Martigny nummer twee aan toe.

LEES OOK. Peter Sagan wint sprint in Romandië, Rohan Dennis blijft leider

Het aantal snelle jongens in Romandië is eerder beperkt. En dat heeft een reden: hoogtemeters. Enkel de etappe van tussen Aigle en Martigny kon op een massaspurt uitdraaien. Helaas voor Elia Viviani was ook dit parcours te lastig. Wel van de partij in de straten van Martigny: Peter Sagan en Sonny Colbrelli. De Italiaan werd prima gebracht maar tegen de versnelling van Sagan had ook hij geen verhaal.

“Ik ben blij dat ik na drie weken zonder competitie meteen de eerste rit in lijn kan winnen”, deed de Slovaak zijn verhaal. “Het bewijst dat de conditie in stijgende lijn gaat. Iedereen weet dat ik een moeilijke start kende als gevolg van een Covid-besmetting. Tirreno-Adriatico was vooral een training, Sanremo was goed op basis van mijn ervaring en in Catalonië kon ik mijn eerste zege boeken. Maar al die koersen waren onvoldoende om top te zijn in de Ronde van Vlaanderen. Nadien nam ik een kleine pauze en bereidde ik mij zo goed als mogelijk voor op deze wedstrijd. Met succes.”

Voor Sagan is de Ronde van Romandië meteen geslaagd. “Ik ga er vanuit dat ik de komende etappes niet in aanmerking kom voor de zege. Lastige etappes met heel veel hoogtemeters. Vanaf nu is het aan de vluchters.”

Froome?

De kans dat Chris Froome tot die vluchters behoort, lijkt ons eerder klein. Na een abominabele proloog - slechts tien renners deden slechter - moest de viervoudige Tourwinnaar ook nu weer de beteren laten gaan en finishte hij op meer dan drie minuten. Iets meer dan twee maanden voor de start van de Tour de France lijkt de beste versie nog heel ver weg. De toestand is hopeloos maar niet ernstig...  (gvdl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten