Hitreeks ‘Beau séjour’ krijgt prestigieuze Engelstalige remake

 

 ©  De Mensen

De Britse televisiezender Sky begint in mei met de opnames van ‘The Rising’, de Engelstalige remake van het eerste seizoen van ‘Beau Séjour’, de succesreeks van productiehuis De Mensen.

jvh

De bovennatuurlijke thriller over de jonge Kato (Lynn Van Royen), die haar eigen lijk vindt in hotel ‘Beau Séjour’ en vervolgens zelf op zoek gaat naar haar moordenaar, kluisterde in 2017 anderhalf miljoen één-kijkers aan het scherm. De reeks werd daarna ook gesmaakt in heel wat andere landen, onder Frankrijk, Duitsland, Nederland, en via Netflix zelfs wereldwijd. De reeks won ook verschillende prijzen. Stephen King, de wereldberoemde thrillerauteur, tweette in april 2017 over ‘Beau Séjour’: “Eccentric, brilliant, and strangely touching. Supernatural fare for those who don’t ordinarily like it.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sky staat onder andere bekend voor gelauwerde series als ‘Chernobyl’ en ‘Bulletproof’. ‘The Rising’, dat een stevig budget meekrijgt, moet het volgende paradepaardje worden. Daarvoor rekent het onder meer op actrice Clara Rugaard, die de hoofdrol voor haar rekening neemt.

Productiehuis De Mensen is, net zoals de originele bedenkers, scenaristen en acteurs, trots en enthousiast over de Engelstalige remake. “Zoals voor zovelen is de UK voor mij de bakermat van de tv-crimi. Dat onze crimi-verhalen nu de oversteek in de omgekeerde richting maken om door hen geadapteerd te worden, vind ik een belangrijke boost voor onze makers en onze industrie”, aldus Pieter Van Huck, hoofd fictie van De Mensen.

LEES OOK. Lize Feryn speelt een sleutelrol in ‘Beau séjour 2’: “Vroeger had ik drang om te pleasen. Dat kan ik stilaan loslaten”

LEES OOK