Nu al schade aan net vernieuwd viaduct: “We onderzoeken wat de oorzaak is”

Het wegdek in de richting van Kortrijk is pas vernieuwd, maar vertoont nu al schade. (archieffoto) Foto: fvv

Gent / Gentbrugge -

Het ‘brokkelviaduct’ van Gentbrugge blijft een zorgenkind. Het wegdek van de E17 in de richting van Kortrijk werd pas vorig jaar helemaal vernieuwd, maar moet nu al worden hersteld.

Positief nieuws vanop het E17-viaduct in Gentbrugge vorig jaar: in de richting van Kortrijk was het wegdek helemaal vernieuwd. Een opsteker, na jaren van vallende brokstukken onder en honderden ongevallen op het viaduct. De vernieuwing was bijna een feit.

De andere rijrichting van de E17 is momenteel aan de beurt. Maar er moet nu alweer worden gewerkt aan de pas vernieuwde kant van het viaduct. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) stuurde onlangs een brief naar buurtbewoners waarin staat dat het vernieuwde wegdek beschadigd is.

Schade aan de voegen

“Ter hoogte van een aantal voegen is het vernieuwde wegdek nu al beschadigd. We onderzoeken hoe dat komt, maar voor alle veiligheid zal de aannemer nu al herstellingswerken uitvoeren”, staat te lezen in de brief. Volgens woordvoerder Jef Schoenmaekers van AWV zijn de werken technisch goed uitgevoerd, maar is het probleem pas later opgedoken.

Van zaterdag 8 mei om 18 uur tot maandagochtend 10 mei om 5 uur moet het verkeer in de richting van Kortrijk over één rijstrook. Tegen de ochtendspits zou alles opnieuw vrij moeten zijn. Dit alles onder voorbehoud, want de werken zijn weersgevoelig. “Omwonenden houden het best rekening met enige geluidsoverlast”, zegt Schoenmaekers. “Er wordt geslepen in het wegdek en de werken zullen ook ’s nachts plaatsvinden. Werken zonder lawaai gaat helaas niet.”

Intussen gaan ook de werken in de richting van Antwerpen verder. Voorziene einddatum daarvan is nog steeds het einde van dit jaar.

LEES OOK.Werf op E17-viaduct van Gentbrugge begint deze week opnieuw: hinder tot in november.

Door Max Dedulle
AANGERADEN