Tragische beelden uit India door angst voor corona: rouwende echtgenoot moet lichaam van zijn vrouw zelf 4 kilometer dragen

Bewakingscamera’s konden een rouwende echtgenoot vastleggen, die het lichaam van zijn vrouw meer dan vier kilometer lang heeft gedragen om haar te kunnen begraven. Hij krijgt geen hulp van omstaanders en moet verschillende keren stoppen om even op adem te komen.

De man, Swamy, draagt het lichaam van zijn vrouw Nagalaxmi over zijn schouders, terwijl hij door de straten van Kamareddy loopt. Swamy en zijn vrouw waren bedelaars en Nagalaxmi overleed aan corona in een lokaal treinstation. Swamy, zelf ook ziek, vroeg om hulp maar omstaanders wilden niet helpen. Nadat de politie lucht kreeg van de situatie, legden ze samen zodat Swamy een begrafenis kon betalen voor zijn vrouw. Maar hem helpen haar tot aan de begraafplaats te krijgen, wilden ze niet - uit vrees voor het virus. Na enkele uren wachten, droeg hij het lichaam van zijn vrouw naar de begraafplaats waar hij de laatste rituelen voor haar kon uitvoeren.

LEES OOK. Belgen in India getuigen over grootste coronadrama ter wereld: “Ik zie voor het eerst Indiërs die panikeren”

LEES OOK. Begin dit jaar virus “verslagen”, nu grootste coronadrama ter wereld: hoe kon het volledig ontsporen in India?

Door tact
AANGERADEN