Colbrelli verrast de klimmers en zichzelf: “Gelukkig stond er tegenwind”

 

 ©  AFP

Ondanks 3.500 hoogtemeters won een spurter de tweede rit in lijn in de Ronde van Romandië. In de straten van Saint-Imier, na een tocht doorheen de Jura, stond er geen maat op de Italiaan Sonny Colbrelli. Voor de Italiaan van Bahrain-Merida – woensdag nog geklopt door Sagan – werd het de eerste zege van het seizoen. Onze landgenoot Ilan Van Wilder hield stand in de hoofdmacht en werd knap zevende.

LEES OOK. Sonny Colbrelli wint in Romandië, Rohan Dennis blijft leider

“Ik wil toch vooral mijn ploegmaten bedanken”, zei de Italiaan van Bahrein-Merida. “Zij hebben in de slotfase enorm hard gewerkt. Na mijn tweede plaats gisteren was ik wel wat ontgoocheld en ik dacht niet dat er vandaag een tweede kans zou komen. Maar toen Ineos op de laatste helling de selectie maakte, had ik geluk dat er een felle tegenwind stond. Niemand was in staat weg te rijden en ik slaagde erin aan te klampen.”

De spurt zelf was best spannend. “Caruso leverde fantastisch werk af in de voorbereiding, maar ik zette mijn spurt iets te vroeg in. Uiteraard ben ik blij met deze zege. Ik rijd deze wedstrijd graag. De parcoursen zijn lastig, de echte spurters zijn hier niet.”

Een imponerende Rohan Dennis – in dienst van kopmannen Thomas en Porte – behoudt zijn gele leiderstrui, Ilan Van Wilder komt dankzij een zevende plaats de top tien van het klassement ingedoken. De beslissing in de strijd om de eindzege valt zonder twijfel in het weekend, maar het is nu al duidelijk dat Ineos Grenadiers alle sleutels in handen heeft. Vrijdag (Estavayer-Estavayer - 168km) is het nog aan de aanvallers/punchers, maar vooral zaterdag (Sion-Thyon 2000 - 161km) wordt het klassement in een beslissende plooi gelegd, met de finish aan het eind van een beklimming van 21 kilometer. De laatste slag kan op zondag geslagen worden: in Fribourg wacht nog een lastige tijdrit van zestien kilometer.(gvdl)

LEES OOK

Nu in het nieuws