Bouchez wil weddenschap met De Wever nakomen na verlies in ‘De container cup’, De Wever wil “iets zots doen”

Foto: play4

“Take this Bouchez, dat zal u leren van mij eraf te rijden!” Met veel leedvermaak vermorzelde Bart De Wever zijn politieke rivaal donderdagavond in De container cup. De burgemeester van Antwerpen ging als een bezetene tekeer in de container en won met maar liefst vier minuten voorsprong. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez reageerde sportief en wil De Wever op een etentje te trakteren als op 8 mei de terrassen opnieuw opengaan.

“Leo vetus gallum iuvenem manducavit.” Zoals bij elke voorgaande politieke zege had Bart De Wever ook voor ‘De container cup’ een Latijnse spreuk voorbereid. “De oude leeuw heeft de jonge haan opgegeten”, klonk het triomfantelijk. Al gaf De Wever aan ons wel toe dat hij ook de omgekeerde versie had ingestudeerd. “Omdat ik had verwacht dat ik zou verliezen.”

BELUISTER ONZE PODCAST. “Bouchez in ‘De container cup’? Dat was het grootste cadeau dat je hem kon doen”

Het werd echter een verpletterende zege voor de N-VA-voorzitter. Met een chrono van 13 minuten en 41 seconden deed hij in de container van Play4 een flink stuk beter dan de 17 minuten en 54 seconden van zijn MR-rivaal. Die faalde vooral op de fiets. “Ik wil me excuseren bij alle Vlamingen, want dat is toch jullie sport nummer één”, zei Bouchez. “Proficiat aan De Wever, dat toont nog eens hoeveel karakter hij heeft.”

Bouchez wil weddenschap met De Wever nakomen na verlies in ‘De container cup’, De Wever wil “iets zots doen”

Vooraf hadden Bouchez en De Wever voor onze camera beloofd dat de verliezer een etentje zou betalen. “Ik zal wel zien of er een uitnodiging komt, maar ik verwacht van niet”, zegt De Wever. De twee hebben elkaar niet meer ontmoet sinds de mislukte regeringsonderhandelingen vorige zomer. “Natuurlijk ga ik meneer De Wever uitnodigen”, reageert Bouchez. “Ik trakteer hem in een restaurant naar keuze: in Bergen, Brussel of zelfs in Antwerpen. Laten we op 8 mei samen ergens een terras openen.”

Bouchez wil weddenschap met De Wever nakomen na verlies in ‘De container cup’, De Wever wil “iets zots doen”
Foto: PLAY4

De Wever droomt van de marathon van Athene

Bart De Wever klokte uiteindelijk de vierde tijd bij de BV’s, net achter leeftijdgenoot Helmut Lotti. “Dat is door dat ene gemiste schot in de schietproef.” Op voorhand had De Wever aangekondigd dat hij vijf keer zou raak schieten, maar toch faalde de burgemeester van Antwerpen één keer. “Ik word daar ’s nachts nog steeds wakker van. Dan hoor ik dat schot en denk ik: hoe kon ik dat nu missen?”

Hij kijkt nu al vooruit naar de volgende sportieve uitdaging. “Zonder concreet doel heb ik geen motivatie om te sporten. Ik wil dus na de coronacrisis echt iets zots doen. Als sportarts Chris Goossens groen licht geeft, schrijf ik mij in voor de oermarathon van Athene. Dat is echt de marathon der marathons. Een droom voor een historicus zoals ik. Enig minpunt: dat gaat vanaf kilometer 10 tot kilometer 35 serieus bergop. Loodzwaar dus. Maar ik wil dolgraag zoals de oude Grieken boven op de top komen en Thalassa, Thalassa! roepen.”

Bouchez wil weddenschap met De Wever nakomen na verlies in ‘De container cup’, De Wever wil “iets zots doen”
Foto: PLAY4

“Hooligan” Bouchez

Georges-Louis Bouchez kon ondanks zijn minder goede eindtijd best leven met het resultaat. “Wat telt is om Bart in de politiek te kloppen, niet in ‘De container cup’. Ik was te zelfzeker bij de start van de fietsproef omdat de eerste zes disciplines vrij aardig waren gelukt. Op de fiets ben ik veel te hard op mijn gemak gestart en dat heeft me veel minuten gekost. Ach, ik heb het bekeken als een spelletje. Het belangrijkste is dat de Vlamingen mij nu ook eens als mens hebben leren kennen. Hopelijk hebben ze nu gezien dat ik niet de hooligan ben voor wie ik in Vlaanderen al wel eens versleten wordt.”

LEES OOK. Bekijk hier alle beelden van en lees alle reacties op de aflevering van De Container Cup met Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez.

De Wever vs Bouchez in cijfers

Totaaltijd

De Wever: 13min41

Bouchez: 17min54

1.500m lopen

De Wever: 6min42

Bouchez: 6min25

Monkey bars

De Wever: 14

Bouchez: 29

Golf

De Wever: 37m

Bouchez: 50m

1.000m roeien

De Wever: 3min29

Bouchez: 4min51

Schieten

De Wever: 4/5

Bouchez: 2/5

Benchpress

De Wever: 70kg

Bouchez: 60kg

3.000m fietsen

De Wever: 5min11

Bouchez: 8min12

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN