Wanneer word ik gevaccineerd? Ontdek hier wanneer het jouw beurt is

De nieuwste gegevens over de vaccinatiecampagne, de recentste cijfers en een antwoord op al jouw vragen vind je terug in de Vaccinatiegids van Het Nieuwsblad. Wanneer krijg jij je prik(ken), nu de tijd tussen de toediening van de eerste en tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht van twaalf naar acht weken? Ontdek het in de tool hieronder.

De data van onderstaande tool komen van het Agentschap Zorg & Gezondheid. De tool is gebaseerd op de huidige planning en geeft aan wat de datum van de eerste en tweede prik zou kunnen zijn. De tool toont de data voor mensen tussen 18 en 64 jaar zonder onderliggende aandoening die hen prioriteit geeft voor vaccinatie.

Het Agentschap Zorg & Gezondheid geeft nog mee dat de inschatting van de datum op weekniveau gebeurt. “Als er staat ‘maandag 31 mei’ dan slaat dit op ‘in de week van 31 mei’”, klinkt het. “Deze richtdatums zijn onderhevig aan de leveringen van de verschillende producenten en zijn onderhevig aan de vaccinatiegraad die we behalen (in de tool is gerekend aan 100 procent). Hou zeker rekening met een mogelijk verschil van één week vroeger of één week later voor je effectieve uitnodiging en vaccinatiedata.”

UPDATE. Op 27 mei besliste het Agentschap zijn eigen tool offline te halen door toenemende onzekerheid bij bepaalde leveringen en de beslissing om het Janssen-vaccin enkel toe te dienen aan personen van 41 en ouder. Onderstaande gegevens (laatste update 17/05) zijn dus mogelijk niet meer accuraat. Van zodra het Agentschap een nieuwe planning vrijgeeft, passen wij ook onze tool aan.

 

AANGERADEN