Voorzitter van Lazio jaar geschorst voor schenden coronaregels in aanloop naar duel met Club Brugge

Bron © BELGA

Foto: AP

Voorzitter Claudio Lotito van Lazio is door het hof van beroep van de Italiaanse voetbalbond FIGC voor 12 maanden geschorst voor het overtreden van de coronamaatregelen. De club uit Rome moet ook een boete van 200.000 euro betalen.

Lazio was in beroep gegaan tegen de straf van zeven maanden voor Lotito en de boete van 150.000 euro, die de club op 26 maart had gekregen. De straffen waren een resultaat van een onderzoek van de FIGC naar positieve testen bij de club in oktober en november.

Lazio werd ervan beschuldigd dat de club de gezondheidsinstanties niet had ingelicht nadat stafleden positief hadden getest in de aanloop naar duels in de Champions League in Brugge in oktober en Sint-Petersburg in november. De Italiaanse bond verwijt Lazio ook dat het niet heeft voorkomen dat drie spelers deelnamen aan de groepstraining ondanks een positieve test een dag eerder.

De clubvoorzitter krijgt in hoger beroep een hogere straf. De straffen tegen clubartsen Ivo Pulcini en Fabio Rodia van twaalf maanden bleven staan.

Door belga