Actrice uit ‘Game of thrones’ dient klacht in tegen Marilyn Manson voor verkrachting: “Geslagen, gegeseld en geëlektrocuteerd”

Esmé Bianco en Marilyn Manson 

Esmé Bianco en Marilyn Manson ©  AP

De Britse actrice Esmé Bianco, bekend door haar rol in de televisieserie ‘Game of Thrones’, heeft vrijdag een klacht ingediend tegen de Amerikaanse zanger Marilyn Manson. Ze beschuldigt hem van verkrachting, sadistisch seksueel misbruik en herhaaldelijk geweld.

jvhBron: BELGA

Bianco beweert dat ze twee keer door Manson is uitgenodigd om naar Los Angeles te komen onder het voorwendsel werk voor haar te hebben. Ze zegt in de plaats daarvan het slachtoffer geworden zijn van seksueel geweld. De zanger zou haar geslagen, gegeseld en geëlektrocuteerd hebben, staat in de klacht die ingediend is bij een rechtbank in Californië.

De feiten vonden volgens de actrice plaats in mei 2011. “Warner heeft seksuele handelingen gepleegd met Bianco terwijl ze bewusteloos was of niet in staat was om toestemming te geven”, staat in de aanklacht, waarin ook melding wordt gemaakt van “herhaaldelijke seksuele aanranding”.

Bianco verklaarde vrijdag op de sociale media dat ze naar buiten is getreden om te voorkomen dat Manson “andere levens zou verwoesten en om andere slachtoffers te helpen”. Bianco leerde Manson in 2009 kennen, toen zij een rol speelde in een van zijn videoclips. Ze hadden ook jarenlang een relatie. De 38-jarige actrice speelde tussen 2011 en 2013 in veertien afleveringen van de serie ‘Game of Thrones’.

Manson ontkent

Verschillende vrouwen, onder wie actrice Evan Rachel Wood, beschuldigden de zanger onlangs al van intimidatie en verkrachting. Brian Warner, de echte naam van de Manson, ontkende de aantijgingen en zei dat zijn “intieme relaties altijd volledig consensueel zijn geweest”.

LEES OOK. Shockrocker Marilyn Manson choqueert nu echt, na beschuldigingen over jarenlang misbruik: “Hij hield een pistool tegen mijn hoofd” (+)

De advocaat van de zanger, Howard King, verklaarde ook ditmaal aan entertainmentsite TMZ dat de beschuldigingen van Bianco “waarschijnlijk vals” zijn en beloofde ze “met klem aan te vechten in de rechtbank”.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten