Finalisten ‘Lego masters’ bekend

In een al gebouwde stad moesten de duo’s de vier lege plekken invullen met als thema’s: industrie, openbare ruimte, wonen en kantoor. 

In een al gebouwde stad moesten de duo’s de vier lege plekken invullen met als thema’s: industrie, openbare ruimte, wonen en kantoor. © VTM 

Geen finale in Lego masters voor het Nederlandse duo Ernesto (47) en Marco (32). Dat betekent dat er volgende zaterdag evenveel Vlamingen als Nederlanders aan de aftrap van de finale komen.

Tom Vets

De Vlaams-Nederlandse spelshow, die bij ons op VTM wordt uitgezonden, nadert zijn ontknoping. De opdrachten in de halve finale waren niet voor de poes. Zo bleef de brickshop eerst dicht. De duo’s mochten voor de eerste opdracht enkel de 35.000 steentjes gebruiken die verspreid op de werkvloer lagen, en kregen slechts drie minuten de tijd om zo veel mogelijk steentjes te graaien.

De tweede opdracht was veruit de moeilijkste van dit seizoen. In een al gebouwde stad moesten de duo’s de vier lege plekken invullen met als thema’s: industrie, openbare ruimte, wonen en kantoor. De kandidaten moesten er leven in brengen én er moest een verschillend verhaal te zien zijn bij dag en nacht.

Het verhaal achter het bouwwerk van Ernesto en Marco was de jury te onduidelijk. 

Het verhaal achter het bouwwerk van Ernesto en Marco was de jury te onduidelijk. © VTM 

Technisch prima

Brickmaster Jonathan en Benedikte Stamp, senior design manager bij Lego, gaven het rechtstreekse finaleticket aan de Nederlandse scoutingvrienden Bibi (46) en Marcel (49). “De vier duo’s maakten elk een bouwwerk dat technisch prima in elkaar stak. Maar dat van Bibi en Marcel was niet alleen prachtig om te zien, het leverde ook de grootste transformatie tussen dag en nacht op. Dat heeft ons geweldig verrast.”

Het zilver was voor het Vlaams-Nederlandse duo’s Thomas (29, Lommel) en Roy (33, Bergen op Zoom). Vlamingen Jan (42, Wijtschate) en Julien (25, Maarkedal) kropen door het oog van de naald. “Het bouwwerk was gedetailleerd, maar de twist was bij daglicht al te goed zichtbaar.”

Marco en Ernesto kozen voor een ambitieus groot bouwwerk, maar hun verhaal was de jury te onduidelijk. Aangezien het niveau van de deelnemers erg hoog lag, was deze ene misstap voldoende om huiswaarts te moeten rijden.

Roy kijkt toe hoe Thomas het ontwerp afwerkt. 

Roy kijkt toe hoe Thomas het ontwerp afwerkt. © VTM 

Jan en Julien kropen door het oog van de naald. 

Jan en Julien kropen door het oog van de naald. ©  VTM

Aangeboden door onze partners

Lees ook