Bekende influencers worden Indonesië uitgezet na “grap” met mondmasker

 

 ©  Twitter

De bekende Amerikaanse YouTuber Josh Paler Lin en een Russische influencer zijn Indonesië uitgezet. De twee maakten een grappige bedoelde video waarbij die laatste doet alsof ze een mondmasker opheeft in de supermarkt, maar in werkelijkheid alleen wat schmink draagt.

jvh

De Indonesische autoriteiten konden niet lachen om de video, die twee weken geleden werd gemaakt. In de video is te zien hoe het duo door een supermarkt loopt. Als medewerkers van de supermarkt in de buurt komen, houdt Leia Se haar mond dicht, zodat het personeel niet ziet dat ze een geschminkt mondkapje draagt. “Niemand heeft het gemerkt, zelfs de beveiliging niet. Ik kan niet geloven dat dit werkt”, lacht ze. Het is in Indonesië verplicht om een mondmasker te dragen in openbare ruimtes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoewel mensen die zich niet aan de regels houden normaal gezien eerst een boete krijgen, wil de Indonesische politie dat het tweetal het land meteen verlaat. “Dat is de enige juist sanctie”, zegt politieagent Dewa Nyoman Rai. “Ze provoceren opzettelijk en houden zich niet aan de gezondheidsrichtlijnen”.

Spijt

In een videoverklaring waarin de twee te zien zijn met hun advocaat verontschuldigen ze zich voor hun gedrag. “Het doel van deze video was helemaal niet om respectloos te zijn of mensen aan te moedigen om geen masker te dragen”, zegt Lin. Zonder resultaat: de twee worden zo snel mogelijk het land uitgezet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws