Iljo Keisse neemt het zekere voor het onzekere en laat laatste etappe Ronde van Romandië schieten: “Extra dag rust”

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Geen Iljo Keisse in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië. Het slechte weer zette de meesterknecht van Deceuninck - Quick-Step aan tot een opgave.

Vincent Van Genechten

De bergrit van zaterdag werd twee uur vervroegd door het slechte weer in Zwitserland en tijdens de etappe werd de afdaling van de Col de Suen (1ste categorie) deels geneutraliseerd. Uiteindelijk pakte Michael Woods (Israe Start-Up Nation) de dagzege in een uitgeregende rit, nadat Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) in de sprint ten val kwam.

Zondag wacht de renners een tijdrit van 16km in en rond Fribourg, maar daar past Iljo Keisse voor. Onze landgenoot kwam zaterdag op bijna 25 minuten achterstand binnen en wil niet riskeren ziek te worden in de aanloop naar de Giro, die zaterdag van start gaat in Turijn. Deceuninck - Quick-Step heeft in Italië met Joao Almeida en Remco Evenepoel twee favorieten voor de eindzege.

“Ik heb beslist om vandaag niet te starten in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië na een loodzware week in zware weersomstandigheden”, aldus Keisse. “Ik zal genieten van een extra dag thuis om te recupereren, zodat ik fris ben voor de Giro d’Italia volgende week.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws