Rémi Cavagna bezorgt Deceuninck - Quick-Step 21e seizoenszege, maar: “Parcours lag me niet echt”

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

De Fransman Rémi Cavagna heeft zijn Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step zondag de 21e zege van dit seizoen bezorgd in de afsluitende tijdrit van de Ronde van Romandië. Toch was het parcours ner aar eigen zeggen geen op zijn maat.

De 25-jarige Cavagna zette vroeg op de dag een erg scherpe tijd van 21 minuten en 57 seconden neer in de veeleisende tijdrit van 16,2 kilometer in de straten van Fribourg. De Franse tijdritkampioen deed daarmee beter dan specialisten als Filippo Ganna, Stefan Küng en Stefan Bissegger, en had nadien ook nog het geluk dat de klassementsrenners hun etappe deels op natte wegen moesten afwerken. Niemand kwam nog in de buurt van zijn tijd.

“Het parcours lag me niet echt, met enkele technische en steile stukken”, zei Cavagna. “Ik was wel erg gemotiveerd en wilde de week op een goede manier afsluiten. Het is mijn eerste zege van het seizoen en dat voelt goed. Ik gaf me honderd procent. Dit resultaat is een flinke vertrouwensboost richting de Giro d`Italia. Daar heb ik enkele persoonlijke doelen, maar wil ik ook de ploeg helpen.”

Opvallend: het is de zesde profzege voor Cavagna, en die behaalde de hardrijder telkens solo. Tweemaal in een tijdrit en viermaal met een solovlucht, zoals in de negentiende etappe van de Ronde van Spanje van 2019.

LEES OOK

Nu in het nieuws