Ministers van G7 ontmoeten elkaar voor het eerst in twee jaar weer in levenden lijve

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab met zijn Japanse collega. 

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab met zijn Japanse collega. ©  REUTERS

De ministers van de G7-landen ontmoeten elkaar maandag voor het eerst in twee jaar in Londen. Ze bespreken onder meer de terugtrekking van de troepen in Afghanistan, het post-Brexit-handelsakkoord, het Iraanse nucleaire programma, en China.

jvhBron: BELGA

De ministers van Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japen en de Verenigde Staten worden ontvangen door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Ook leden van de Europese Unie zijn aanwezig, en vertegenwoordigers van Australië, India, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, en de voorzitter van de Vereniging van Zuidoost-Aziatische landen zijn uitgenodigd als gasten.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de ministers het ook zullen hebben over het opvoeren van het onderwijs voor meisjes, en de werkgelegenheid van vrouwen in de nasleep van de coronapandemie.

De landen zetten een fonds van 15 miljard op om de komende twee jaar aan ontwikkelingslanden over te maken. Ook ondertekenen ze nieuwe globale doelstellingen om tegen 2026 40 miljoen meisjes uit de lage- en middeninkomenslanden extra op school te krijgen en 20 miljoen meisjes extra te leren lezen voor ze 10 jaar oud zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten