Bahrain Victorious wil Ronde van Italië winnen met Mikel Landa

Mikel Landa. ©  AP

Mikel Landa voert de selectie van Bahrain Victorious aan in de komende Ronde van Italië. Het team gaat voluit voor de eindzege, zo heeft de WorldTour-formatie maandag aangekondigd.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

De 31-jarige Spanjaard heeft drie etappezeges in de Giro op zijn palmares. In de editie van 2015 werd hij derde in de eindstand, in 2019 vierde. Dit seizoen eindigde Landa op het podium (3e) in Tirreno-Adriatico, achter Tourwinnaar Tadej Pogacar en Wout van Aert.

“Ik ben blij met mijn huidige vorm”, vertelt Landa. “Na de Ronde van het Baskenland had ik enkele dagen rust. In aanloop naar mijn zesde Giro ging ik enkele weken op hoogtestage op de Teide. De omstandigheden waren fantastisch en ik heb hard gewerkt. Ik voel me nu heel goed en ik geloof dat ik in vorm ben voor het belangrijkste doel van dit seizoen.”

Landa wordt bijgestaan door zijn landgenoten Pello Bilbao en Rafa Valls, de Italiaan Damiano Caruso en de Slovenen Matej Mohoric en Jan Tratnik. De Japanner Yukiya Arashiro en de Zwitser Gino Mäder vervolledigen de selectie.

De 104e Giro gaat op 8 mei van start met een tijdrit over 8,6 km in Turijn. De rittenkoers eindigt op 30 mei met een tweede individuele tijdrit, over ruim 29 km naar Milaan.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten