Ottolenghi gaat in zee met Serax

 ©  ISOPIX

Het Antwerpse designlabel Serax heeft de handen in elkaar geslagen met de wereldberoemde kok Yotam Ottolenghi. De Brits-Israëlische chef maakte een heel kleurrijke lijn met speelse accenten voor het label. En óf je er zin van krijgt in een barbecue met tal van bijgerechtjes.

Hanne Vandenweghe

De collectie kreeg de toepasselijke naam Feast mee en is ontwikkeld met leuke tafelmomenten tussen vrienden in gedachten. Ottolenghi werkte op zijn beurt samen met de Italiaanse kunstenaar Ivo Bisignano om tot deze lijn te komen, die al als illustrator werkte voor merken zoals Prada, Missoni en Fratelli Rossetti.

Hij is fan van de artiest omdat hij naar eigen zeggen “creatieve ideeën perfect vorm kan geven”. De kleuren die gebruikt worden in het servies zijn trouwens een knipoog naar de gerechten van de beroemde chef, die met verschillende ingrediënten graag kleur op het bord tovert. Prijzen voor Ottolenghi-artikelen starten vanaf 6,50 euro.

Het is niet de eerste keer dat Serax samenwerkt met een bekende kok. Onder meer de Zeelandse chef Sergio Herman en landgenote Pascale Naessens hebben al een eigen lijn uit bij het label. De samenwerkingen reiken ook verder dan de culinaire wereld, zo heeft de Nederlandse meubelmaker en interieurontwerper Piet Boon eerder zijn talent mogen gebruiken om een serie tafelitems te ontwerpen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook