Nina Derwael doet zich pijn op training: “Het probleem van een grote gymnaste”

Olympisch goud, dat is de ultieme droom van Nina Derwael. Onze landgenote liet het EK turnen onlangs passeren door een voetblessure, maar is alweer druk in de weer met het oog op Tokio. Maar turnen is en blijft natuurlijk een gevaarlijke sport.

De Limburgse, die zich vorig week net als haar collega’s bij Team Belgium liet vaccineren tegen het coronavirus, raakte bij een oefening op de brug met ongelijke leggers de laagste balk. Het leverde een pijnlijke foto op via Instagram. “Het probleem van grote gymnasten”, lachte Derwael.

Nina Derwael doet zich pijn op training: “Het probleem van een grote gymnaste”
Foto: Instagram

De 21-jarige Derwael was vorige week opgelucht dat ze eindelijk een vaccin had gekregen.

“Ik voel me een stuk veiliger nu, al was ik toch ook met een beetje stress naar hier afgezakt. Sommige mensen voelen zich na de inenting enkele dagen niet optimaal. Afwachten hoe dat met mij verloopt. Van de prik zelf voel ik momenteel alvast niets. Hopelijk blijft dat zo, zodat ik morgen weer voluit kan trainen. Ook na deze inenting blijf ik uiteraard zo voorzichtig mogelijk, maar de kans is toch een stuk kleiner geworden dat ik nog maar eens de training moet onderbreken.”

Derwael is inderdaad niet gespaard gebleven van de virale dreiging. Tussen oktober 2020 en december 2020 moest ze drie keer in quarantaine, waarbij ze tijdens haar laatste isolement zelf positief bleek. Een tweetal dagen had ze lichte koorts en hoofdpijn. Van andere symptomen – kortademigheid, keelpijn, geur- en smaakverlies – bleef ze gespaard.

“Misschien zal ik daardoor minder gevolgen ondervinden van dit vaccin. Zo’n prik lijkt iets kleins, maar dat kan toch een gigantische impact hebben. Mentaal maakt het alvast een groot verschil. Stel dat je positief test bij het vertrek in België of bij aankomst in Tokio: hoeveel miserie zou dat opleveren… Maandenlang probeer je zo voorzichtig mogelijk te leven en te trainen, maar tegelijkertijd weet je dat alles voorbij is bij één positieve test in het Dorp.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN