Remco Evenepoel verkent verraderlijke Giro-etappe: “La vita e bella”

Remco Evenepoel laat er geen gras over groeien. Tijdens zijn eerste dag in Italië trok hij er meteen op uit voor een verkenning.

LEES OOK. “Het wordt een shock voor Remco’s lichaam, en zijn geest”: ervaringsdeskundigen over hoe het voelt om na maanden revalideren opnieuw te koersen

Dit weekend start het toptalent van Deceuninck-Quick.Step in de Giro, zijn eerste wedstrijd sinds hij in augustus vorig jaar zwaar ten val kwam in de Ronde van Lombardije. “Ik ben blij weer te koersen na zo’n lange periode, waarin ik hard heb gewerkt om klaar te zijn voor mijn eerste Grote Ronde”, zei hij maandag in een persbericht van zijn team waarin de selectie voor de Giro werd voorgesteld.

“Aangezien het mijn eerste wedstrijd sinds augustus is, betekent dit dat we moeten afwachten hoe mijn lichaam zal reageren”, onderstreept de 21-jarige Evenepoel, die bij de val onder meer een ernstige bekkenbreuk opliep. “We bekijken het dag per dag en zullen zien hoe het gaat. Het belangrijkste is dat ik weer bij mijn teamgenoten en de staf ben, en dat maakt mij heel blij.”

Dinsdag trok Evenepoel, die in Rome landde en woensdag doorreist naar de startplaats in Turijn, er al meteen op uit voor een verkenning. Hij wilde wel eens zien hoe die verraderlijke etappe tussen Perugia en Montalcino eruitziet. Die staat gepland op 19 mei en gaat over 163 kilometer, deels (zo’n 35 kilometer) over onverharde grindwegen. De elfde Giro-rit heeft dus wat weg van de Strade Bianche. “Je kan hier alleen maar tijd verliezen”, zei Evenepoel erover in ProCycling.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN