Vliegtuigontmantelaar Aerocircular legt boeken neer

Bron © BELGA

De Oostendse vliegtuigontmantelaar Aerocircular legt de boeken neer. Dat schrijft de regionale zender Focus WTV en het werd aan Belga bevestigd door chief operating officer Jeroen Depraetere. Volgens Depraetere wacht het bedrijf nog op uitspraak van de rechtbank.

Eind 2019 opende Aerocircular een gloednieuwe loods op de luchthaven van Oostende. In de loods wilde het bedrijf zowat 25 vliegtuigen per jaar ecologisch ontmantelen. Er werd ook gebouwd aan een ontmantelingshal in de Amerikaanse staat Arizona en een vestiging in Abu Dhabi.

Als eerste klant haalde Aerocircular Lufthansa Technik binnen. En eind februari landde dan de eerste van zeven Lufthansa A320-vliegtuigen om te ontmantelen in Oostende. Aerocircular zag de coronacrisis toen nog als een opportuniteit. Het bedrijf verwachtte meer opdrachten omdat de luchtvaart door de crisis op een laag pitje stond. “Vliegtuigen die hebben stilgestaan, zullen niet meer vliegen. Enkele toestellen zullen vroeger dan gepland de vloot verlaten. Dat biedt dan weer kansen voor Aerocircular”, klonk het.

Ondertussen heeft de vliegtuigontmantelaar de boeken neergelegd. Het bedrijf wil daar voorlopig niet dieper op ingaan.

AANGERADEN