Alken Maes trakteert personeel op eerste rondje op café

Niet alleen de zaakvoerders van cafés en restaurants bereiden zich voor op de heropening van de horeca op 8 mei, ook voor brouwerijen was het de afgelopen weken alle hens aan dek om op tijd voldoende vers bier klaar te hebben. Alken Maes komt daarom met een verrassing voor het eigen personeel: alle medewerkers van de brouwerij worden een eerste rondje op café getrakteerd.

“Er is het afgelopen jaar veel en hard werk geleverd om aanstaande zaterdag mogelijk te maken”, zegt woordvoerder Sebastiaan De Meester. “Helaas kunnen we niet met iedereen samenkomen om dat belangrijke moment te vieren. Daarom mogen alle 610 medewerkers het bonnetje van hun eerste rondje op café indienen. De brouwerij betaalt die kosten terug.”

Of de werknemers van Alken Maes dan ook een Stella of Jupiler mogen bestellen? “De trots bij de collega’s is zeer groot. We gaan ervan uit dat ze met veel plezier een pintje uit onze brouwerij zullen bestellen. Zo steunen we tenslotte ook de cafés aan wie we verbonden zijn”, aldus De Meester. “Maar we gaan geen bonnetjes weigeren omdat er iets anders werd besteld.” Nog een belangrijke regel binnen het bedrijf is: niet rijden wanneer je gedronken hebt. “Het mag dus ook een alcoholvrij biertje zijn.”

Door evdg
AANGERADEN