Bondscoach Sven Vanthourenhout moet Japan-trip al voor tweede keer uitstellen

Sven Vanthourenhout.

Sven Vanthourenhout. © Kris Van Exel

Normaal gezien zou bondscoach Sven Vanthourenhout op dit moment in Japan vertoeven om er in de buurt van de Fuji-vulkaan de accommodatie en omstandigheden voor de wielerdisciplines op de weg tijdens de Olympische Spelen te inspecteren. Maar omdat in Japan momenteel een vierde coronagolf woedt en er een verbod geldt op het inreizen van buitenlanders, moet hij die verkenning schrappen. En dat al voor de tweede keer. Een eerste poging viel midden april in het water omdat er toen een verplichte quarantaine van tien dagen gold in Japan.

Vanthourenhout en de bond vinden een inspectie nodig omdat de Belgische wielerdelegatie niet in het olympische dorp bivakkeert en ter plekke niet voor verrassingen wil komen te staan op het gebied van voeding, materiaal en andere praktische zaken.

 Op 28 juni maakt Vanthourenhout de vijf geselecteerden voor de wegrit bij de mannen bekend. Kopmannen Wout van Aert en Remco Evenepoel zijn al zeker. Titelverdediger Greg Van Avermaet lijkt de geknipte wegkapitein. Voor de overige twee plaatsen komen nog zeven namen in aanmerking, onder wie Tiesj Benoot, Mauri Vansevenant, Dylan Teuns, Victor Campenaerts en Harm Vanhoucke. (bvc)

LEES OOK

Nu in het nieuws