Magritte-vliegtuig uit vloot van Brussels Airlines overschilderd

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: NurPhoto via Getty Images

Het vliegtuig OO-SNC van Brussels Airlines is niet langer beschilderd met een eerbetoon aan de surrealistische kunstenaar René Magritte. Na vijf jaar is het toestel herschilderd, zo heeft Brussels Airlines donderdag bekendgemaakt. Er komt volgend jaar een nieuw themavliegtuig.

Magritte was het tweede themavliegtuig van Brussels Airlines. Het werd in maart 2016 onthuld, enkele dagen voor de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in de metro van Brussel. Het was ook met dit vliegtuig dat de eerste passagiervlucht vanop Brussels Airport vertrok na de aanslagen, op 3 april 2016. “Het is een symbool van België, dat een teken van hoop geeft”, klonk het toen bij Brussels Airlines.

Maar na vijf jaar - goed voor 6.403 vluchten en ruim 866.000 passagiers - is het Magritte-vliegtuig uitgezwaaid. De Airbus A320 is voortaan getooid in de kleuren van Star Alliance, de luchtvaartalliantie waar Brussels Airlines sinds eind 2009 lid van is.

Andere themavliegtuigen

De andere themavliegtuigen blijven wel nog in de vloot. De beschildering van het oudste, het Kuifje-vliegtuig “Rackham”, wordt vernieuwd en het blijft nog zeker vijf jaar in de vloot. “Amare” (thema Tomorrowland) gaat zeker mee tot 2023, “Aerosmurf” (de smurfen) en “Bruegel” blijven tot 2024 te zien.

Het volgende vliegtuig dat zal verdwijnen, is het aan de Rode Duivels opgedragen toestel “Trident”. Dat wordt eerst nog opgefrist, met binnenin ook een plek voor de voetbalvrouwen van de Red Flames, maar het verlaat de vloot in november 2022.

Omdat Brussels Airlines belooft dat er steeds vijf “Belgian Icons” zullen rondvliegen, betekent dit dat er tegen dan een nieuw themavliegtuig zal zijn. Dat zal sowieso beschilderd zijn met een sportthema, klinkt het bij de luchtvaartmaatschappij. Dat kan opnieuw voetbal zijn, maar het zou ook om een andere sport kunnen gaan.

Door jvh
AANGERADEN