Dodelijke woningbrand in Laken: “Geen criminele brandstichting”

Bron © BELGA

Foto: BELGA_HANDOUT

Brussel / Laken -

De woningbrand in Laken die woensdag het leven heeft gekost aan twee kleine kinderen, is niet veroorzaakt door opzettelijke brandstichting. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van de branddeskundige, zo meldt het Brusselse parket. Om de exacte oorzaak te kennen, is het nog wachten op het definitieve rapport van de deskundige.

De Brusselse brandweer werd woensdag omstreeks 12.45 uur opgeroepen voor een uitslaande brand in een rijwoning met drie verdiepingen in de Prudent Bolslaan. Bij aankomst sloegen de vlammen door de ramen van de eerste verdieping en bleek de brand zich al te hebben uitgebreid naar de tweede verdieping.

LEES OOK. Zoontjes bleven alleen thuis, terwijl mama snel om melkpoeder ging: broertjes overleven verwoestende brand in Laken niet (+)

Een deel van de bewoners werd via de trappenhal in veiligheid gebracht. Vier personen werden met rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht. Bij de bluswerkzaamheden troffen de brandweerlui op de eerste verdieping twee kinderen, geboren in 2016 en 2018, aan die ernstig verbrand waren. Zij werden onder MUG-begeleiding naar een ziekenhuis overgebracht maar overleden daar aan hun verwondingen.

“De branddeskundige is gisteren ter plaatse geweest”, zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Volgens zijn eerste bevindingen zou hier geen sprake zijn van een criminele brandstichting. Verschillende onderzoeksdaden moeten nog worden uitgevoerd alvorens de branddeskundige zijn eindverslag met zijn conclusies kan voorleggen.”

Door jvh
AANGERADEN