Asperges: zo kies je ze en dit doe je met de schillen
Met asperges haal je de lente in huis. — © Shutterstock
Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont.
“Hoe witter de asperges zijn, hoe beter”, zegt Sofie Dumont. “Ik kies ook altijd heel dikke asperges.” Je schilt ze best zorgvuldig. De ‘kontjes’ – het hardere gedeelte onderaan – snij je ook af. “Je kunt ze ook breken, maar ik vind dat je dan te veel verlies hebt, dus ik snij ze het liefst af.” De schillen bewaar je in de diepvries om nadien soep van te maken. “Ook belangrijk om te weten: groene asperges moet je niet schillen.”
Klik hier voor het recept van de makkelijke aspergeroomsoep van Sofie Dumont.
Beste van Plus
Lees ook
Zo vieren de BV’s Internationale Vrouwendag
Kerst zonder Marcel bij de Verhulstjes en bij Louis Talpe vinden ze de lens niet: dit zijn de kerstfoto's van de BV’s
Nieuwe kookboek Sofie Dumont uitgetest, en oef: de focus ligt niet alleen op gezond
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Video
Hoofdpunten
Koppel ligt wekenlang dood in huis en wordt pas dan gevonden: “Tragische gebeurtenis”
Experts eisen 100 km per uur op de snelweg en 30 in de bebouwde kom: is de impact echt zo groot? En moet het ook ’s nachts?
Hoe doe je dat, een CEO ontslaan? “Je hoort vaak dat ze met wederzijds respect uit elkaar gaan, maar...”
Er komt een nieuwe coronabarometer, voor mondmaskers in de zorg
Bestuurder gewond na harde klap tegen boom
Gwyneth Paltrow voor rechter na ernstig skiongeval: “Ze stond recht en skiede weg, terwijl mijn cliënt zwaargewond in de sneeuw lag”
Ex-vriendin klaagt Bad Bunny aan voor 40 miljoen
Journalist verstoort persbriefing Witte Huis: “Je discrimineert mij, dit is China of Rusland niet!”
Recht uit ‘Moby Dick’: walvis brengt zeilboot tot zinken in de Stille Oceaan