Asperges: zo kies je ze en dit doe je met de schillen

Met asperges haal je de lente in huis. — © Shutterstock
Heerlijke lentegroenten, die asperges. Maar hoe kies je de meest verse exemplaren? En wat doe je met de schillen? Dit zijn de tips van Sofie Dumont.
“Hoe witter de asperges zijn, hoe beter”, zegt Sofie Dumont. “Ik kies ook altijd heel dikke asperges.” Je schilt ze best zorgvuldig. De ‘kontjes’ – het hardere gedeelte onderaan – snij je ook af. “Je kunt ze ook breken, maar ik vind dat je dan te veel verlies hebt, dus ik snij ze het liefst af.” De schillen bewaar je in de diepvries om nadien soep van te maken. “Ook belangrijk om te weten: groene asperges moet je niet schillen.”
Klik hier voor het recept van de makkelijke aspergeroomsoep van Sofie Dumont.
Lees ook
Nieuwe kookboek Sofie Dumont uitgetest, en oef: de focus ligt niet alleen op gezond
Verse fishburgers, een eigerecht om mee uit te pakken en een smeuïge crème brûlée-taart: straffe recepten van Sofie Dumont
Sofie Dumont kookt in Pepinster en zamelt geld in: “Hebben onze hulp nog altijd meer dan nodig”
Video
Meer Lifestyle
Bekende Nederlander kust voor de ogen van zijn vrouw met een ander: “Alleen als ze erbij is.” Kan zo’n open relatie werken?
Royal affairs. Het pluisje dat haar affaire verraadde, en de band tussen een prinses en Mick Jagger
Sterrenchef Danny Horseele proeft garnaalkroketten aan onze kust en deelt een 11 op 10 uit: “De lekkerste die ik ooit al at”
Hugo en Mia genieten bijna dagelijks van hun zelfgemaakte zwembad: “Vroeger gingen we op reis, nu is dit ons grootste genot”
BV Hotspot. Olga Leyers geniet van Rome en boer William lijkt van de markt