Bejaarde man rijdt in op groepje jongeren na discussie over nachtlawaai: één jaar cel met uitstel

Bron © BELGA

Foto: Foto Kurt

Brugge -

Een 77-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met uitstel voor poging tot doodslag, weerspannigheid en belaging. C.V. zou na een discussie over nachtlawaai geprobeerd hebben om in te rijden op een groepje jongeren.

Op 1 juli 2018 ergerde de beklaagde zich kort na middernacht aan luidruchtige jongeren op straat. Eén van hen sloeg ook meermaals op een paal vlak voor de woning van de man. Na een eerste discussie wandelde het groepje verder, maar V. volgde hen in zijn wagen. Op een bepaald moment zou hij zelfs opzettelijk op hen afgereden zijn. Een meisje verklaarde dat ze net op tijd kon worden weggetrokken door haar vriend.

Bij zijn arrestatie zou de Bruggeling bedreigingen geuit hebben. In zijn wagen werd bovendien een pepermolen in de vorm van een honkbalknuppel aangetroffen. V. moest zich ook verantwoorden voor eerdere feiten van weerspannigheid op 28 augustus 2017.

Nederlandse mondigheid

De verdediging vroeg over de ganse lijn de vrijspraak. Volgens meester Nadia Lorenzetti kwam het inderdaad tot een discussie met de jongeren, die verkeersschragen omgegooid zouden hebben. Naar eigen zeggen maakte hij enkel foto’s van de jongeren, maar wilde hij niet op hen inrijden. De advocate legde ook uit waarom de politie het mogelijk niet erg op haar cliënt begrepen had. “Mijn cliënt is een man van Nederlandse origine en dat brengt automatisch een bepaalde mondigheid met zich mee”, klonk het. V. ontkende met succes het verboden wapenbezit en haalde tijdens de zitting zelfs een grote pepermolen boven om zijn argument kracht bij te zetten.

AANGERADEN