Drie vuurwerkbommen ontploft in Rotterdam

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Foto Rias Immink

Voor de tweede keer deze week is een café in het Nederlandse Rotterdam-Zuid beschadigd geraakt door een ontploffing. Ook in twee andere wijken in de stad ontplofte een vuurwerkbom: in het portiek van flats aan de Forelstraat in Hoogvliet en in de De Blecourtstraat in Schiebroek.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd bij een brand die ontstond door een explosie. In de Rotterdamse wijk Schiebroek veroorzaakte de ontploffing zelfs schade aan meerdere woningen. Bewoners moesten hun huis uit en zijn elders ondergebracht. In Hoogvliet was vooral sprake van veel glasschade.

De drie nachtelijke explosies vonden in nauwelijks twee uur tijd plaats. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen.

In de nacht van dinsdag op woensdag had een vuurwerkbom al tot veel schade geleid bij een café. De ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd. Ook hier raakte niemand gewond. De cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er een verband is tussen de explosies en of er een link is met de wedstrijd Feyenoord - Ajax komende zondag zoekt de politie uit.

Ook is de politie op zoek naar getuigen. “We hopen mensen te spreken die camerabeelden hebben, bijvoorbeeld van een dashcam of zo’n hippe deurbel met camera”, zei een politiewoordvoerster op NPO Radio 1. “Die drie vuurwerkbommen zijn door iemand neergelegd, dus we hopen dat mensen daar beelden van hebben.”

Door jvh
AANGERADEN