President Duque eist opheffing van wegblokkades bij protesten in Colombia

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Colombiaanse president Ivan Duque eist de opheffing van de wegversperringen die zich de voorbije dagen hebben vermenigvuldigd als gevolg van de protesten tegen zijn beleid. Dat heeft de conservatieve leider vrijdag bekendgemaakt.

“Ja tegen dialoog, ja tegen bouwen, maar zeker niet tegen blokkades, want die zijn niet vreedzaam en schenden de rechten van andere mensen”, klinkt het bij Duque, die melding maakte van 733 wegversperringen sinds het begin van de protesten op 28 april. Hij benadrukt dat die blokkades de bevoorrading van steden aantast, zoals brandstof, medicatie en voedsel.

Sinds vorige week woensdag wordt er massaal gemanifesteerd tegen een omstreden belastinghervorming van de regering in Bogota. De betogers vrezen dat de belastinghervorming vooral de armeren en de middenklasse zou treffen. De regering heeft die hervorming intussen wel opnieuw ingetrokken. De oppostanten eisen het aftreden van de conservatieve president. Bij het geweld zijn al 26 doden gewonden gevallen en raakten 1.506 mensen gewond.

Door jvh
AANGERADEN