Laatste voorspelling: Chinese raket stort zondagochtend neer in de buurt van Australië

Foto: AP

Het lijkt erop dat een groot stuk van de ‘Long March 5B’-raket, die naar alle verwachting dit weekend op aarde neerstort, in de buurt van Australië zal belanden.

De draagraket is met een gewicht van 20 ton een van de grootste stuurloze objecten in decennia die hun terugkeer zullen maken in onze dampkring. Het toestel van de Chinese ruimtevaartorganisatie werd vorige week gelanceerd om een module van een nieuw te bouwen ruimtestation de lucht in te sturen, maar raakte na de afkoppeling stuurloos.

LEES OOK. Verdwenen Chinese raket zal binnenkort op aarde crashen, maar wanneer én waar? Dat weet niemand

De verwachting is dat de raket dit weekend ongecontroleerd neerstort op aarde. Wanneer en waar dat precies zal gebeuren, is nog onduidelijk. Volgens de meest recente voorspelling van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie The Aerospace Corportation zal dat zondagochtend rond 6 uur onze tijd gebeuren. Volgens het huidige traject zou het kunnen dat de raket neerstort ten oosten van Australië, dichtbij het Nieuw-Zeelandse Noordereiland.

Die voorspellingen zijn wel heel onbetrouwbaar, dus het is niet zeker dat het precies om dat uur en op die plaats zal gebeuren.

Door gjs
AANGERADEN