Kasper Asgreen wint tijdrit in Ronde van de Algarve, Ethan Hayter blijft leider ondanks stevige valpartij

Leider Ethan Hayter ging in een bocht onderuit.

Kasper Asgreen heeft de vierde etappe van de Ronde van de Algarve gewonnen. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen was de beste in een tijdrit over iets meer dan 20 kilometer. De jonge Brit Ethan Hayter blijft leider, maar moet wel letterlijk zijn wonden likken na een stevige val.

Asgreen legde het 20,3 kilometer lange traject in en rond Lagoa af in 23 minuten en 52 seconden. Daarmee was hij een fractie sneller dan de Portugees Rafael Reis, die amper 3 seconden moest toegeven. De top vijf werd vervolledigd door Benjamin Thomas (op 9 seconden), Thibault Guernalec (op 19 seconden) en Nils Politt (op 28 seconden).

Leider Ethan Hayter zette ook een sterke eindtijd neer gezien de valpartij die hij halverwege maakte. De 22-jarige Brit ging in een bocht hard onderuit, maar kon na een fietswissel - en met een gescheurd pakje - weer verder. Hayter eindigde uiteindelijk nog als negende op 1’02” van Asgreen en blijft daarmee leider. Bij het ingaan van de slotetappe heeft hij 12 seconden voorsprong op João Rodrigues. Kasper Asgreen maakt een enorme sprong in het klassement en is nu derde op 21 seconden.

De Ronde van de Algarve wordt zondag afgesloten met een etappe van 170 kilometer tussen de toeristische kustplaats Albufeira en Malhao, waar de aankomst na een heuvelachtige finale getrokken ligt op een helling van tweede categorie.

Door Sam Varewyck
AANGERADEN