Roy en Thomas kronen zich met groot overwicht tot ‘LEGO Masters’ van 2021 en rijven 25.000 euro binnen

Roy en Thomas uit Lommel winnen ‘LEGO Masters’ met een skipiste op een slapende reus. Foto: VTM

Roy en Thomas, het Nederlands-Vlaamse koppel uit Lommel, heeft zaterdagavond het VTM-programma ‘LEGO Masters’ gewonnen. Ze verdienen daarmee 25.000 euro.

Drie teams bleven er nog over bij de 2021-editie van LEGO Masters, maar het waren uiteindelijk Roy Franssen (33) en Thomas Goelen (29) die na 28 uur zenuwslopend bouwen de titel veroverden. Met behoorlijk groot overwicht, want van de in totaal 50 uitgebrachte stemmen gingen er 29 naar het koppel uit Lommel. Brickmasters Jonathan Bennink en LEGO-topdesigner Ashton Matthew mochten elk tien punten toekennen en hun twintig punten gingen alvast integraal naar Roy en Thomas. De overige stemmen sprokkelde het winnende duo bij de twintig kinderen en de tien kandidaten die eerder de wedstrijd moesten verlaten. Ook zij bepaalden mee wie de beste LEGO-bouwer van de Lage Landen werd.

Roy en Thomas kronen zich met groot overwicht tot ‘LEGO Masters’ van 2021 en rijven 25.000 euro binnen
Thomas en Roy druk aan het werk. Foto: vtm

Verrassend en origineel

Brickmaster Jonathan Bennink prees vooral de creativiteit van de winnaars: “Thomas en Roy hebben tijdens alle afleveringen steeds heel verrassende en originele ideeën gehad.” Maar de skipiste op een slapende reus die de twee in de finale bouwden, noemde hij “gewoonweg fenomenaal”.

De winnaars staken hun blijdschap met de LEGO-beker, de 25.000 euro én de trip naar LEGOLAND in Denemarken niet onder stoelen of banken. “Dit is écht niet te geloven. Onbeschrijfelijk dat we dit hebben mogen meemaken”, zo klonk het.

Roy en Thomas kronen zich met groot overwicht tot ‘LEGO Masters’ van 2021 en rijven 25.000 euro binnen
Foto: vtm

Geen gejuich bij de verliezers van de spectaculaire finale, maar toch houdt het andere Vlaamse duo, Jan en Julien, een positief gevoel over aan hun tweede plaats. “We hebben ons ongelooflijk kunnen uitleven. Het is het grootste bouwwerk dat we ooit gemaakt hebben en het meest fantasierijke. Het was sowieso een fantastische ervaring.” Bibi en Marcel eindigden op de derde plaats.

Door jdr
AANGERADEN